miércoles, 17 de diciembre de 2008

Petita crònica de la presentació de dos llibres


de antonicasals Coses meves dimarts, 17 de juny de 2008 00:00h

Divendres passat a la llibreria Pla de la Calma, que ja comença a ser una mica nostra, vam presentar dos llibres. La Núria Sagués va fer una presentació intimista i profunda del poemari “Escoltant la sal”, de l’Aleix de Ferrater, i jo vaig posar els meus escassos coneixements de novel·la d’intriga (o d’enigma, com li agrada dir a ell) al servei de la presentació de “Des de la mort amb amor” de’n Vicenç Ambrós.
Amb Escoltant la sal, l’Aleix va guanyar el IV premi de poesia Joescric, l’any 2007. Com va explicar la Núria, la sal que escoltem en els poemes de l’Aleix és tot allò que ens fa sentir vius, que ens peta a les dents, que dóna gust i olor a la vida. Els poemes de l’Aleix són clars i vitals, senzills i carregats d’imatges, dotades d’un subtil erotisme, que ens transporten a un món on una infinitud de colors es posen al servei del poeta per facilitar que ens transmeti les seves emocions percebudes a través de la totalitat dels sentits.
Des de la mort amb amor és allò que el meu avi en deia una novel·la de lladres i serenos, on una detectiu més o menys aficionada i d’origen incert posa la seva intel·ligència i perspicàcia (i de pas les dels lectors que han d’anar descobrint els indicis que l’autor hàbilment va deixant a llarg de les pàgines del llibre) a descobrir l’origen d’uns crims que se’ns van desvetllant en un marc d’una aristocràtica família catalana, una mica decadent i vinguda a menys. L’obra, que va guanyar també el 2007 el XVè premi de narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, beu més o menys d’unes fonts agatacristianes, com li agrada expressar-se al Vicenç que dedica el llibre, entre d’altres a la famosa i malastruga senyora Fletcher, força present en el nostre imaginari televisiu.
L’acte va ser entranyable, la sala es va omplir, i els autors van signar finalment uns quants llibres que segur que faran les delícies dels lectors.



No hay comentarios: